
Espresso, late, a może americana. Bez problemu możemy wypić kawę z dodatkiem mleka roślinnego. To świetne rozwiązanie dla wegan, osób które ze swojej diety wykluczyły produkty pochodzenia zwierzęcego. Większość Polaków nie wyobraża sobie poranka bez kawy. Już dawno minęły czasy kiedy szczytem luksusu była kawa w szklance zalana wrzącą wodą. Polubiliśmy kawowe eksperymenty. W naszym domach pojawiły się ekspresy ekspresy ciśnieniowe. Dzięki num możemy przygotować różne kawy w zaledwie kilka minut. Ciekawym urozmaiceniem są syropy do kawy. Dzięki nim poranna kawa nabiera wyjątkowego charakteru. Musimy jednak pamiętać, że dodatki do kawy mogą bardzo podnosić kaloryczność tego napoju. Oczywiście na kawę z bitą śmietaną czy lodami możemy sobie pozwolić od czasu do czasu. Ale jeśli będziemy ją piły codziennie, to szybko przytyjemy. Syropy do kawy mogą też być dodatkiem do różnych deserów, na przykład lodów.